Hjem > Demens og ergoterapi ‒ hvor langt er vi?

Demens og ergoterapi ‒ hvor langt er vi?

Kan lejring med dyner være med til at forbedre søvn hos mennesker med demens på plejehjem?

Hovedtrækkene i oplægget vil være om udviklingen af metoden på den kropsafgrænsende lejring, som udspringer fra praksis.   Metoden er afprøvet på 6 plejecentre, som har været med i projektet i forhold til implementeringen og resultatet af arbejdet.

Denne del af parallelsessionen foregår ved ergoterapeuterne Christina Hjelm Jakobsen og Helle Espersen, Herning Kommune.

Desuden vil der på sessionen være et indblik i fire aktuelle og vidt forskellige publikationer med udgangspunkt i naturens betydning for mennesker, som lever livet med demenssygdom, og hvordan udelivet kan være en del af hverdagslivet.

De fire publikationer er: Tøsne og forsythia af Thomas Bredsdorff, Sundhedsstyrelsens træningsguide, Som det plejer at være derhjemme ‒ væk fra institutionskultur på plejehjem af Ulla Skovsbøl og Eden Danmark, Demensvenligt hjem ‒ inspiration til indretning af din bolig af Videnscenter for Demens Aalborg Kommune.

Denne del af parallelsessionen foregår ved ergoterapeut og master i haveterapi Lise Nevstrup Andersen, Aalborg Kommune.

I den Nationale Demenshandlingsplan 2025 er et af de 23 initiativer at udarbejde nationale anbefalinger for tværsektorielle og tværfaglige forløb for mennesker med demens. Oplægget vil indeholde status på, hvor anbefalingerne peger hen og vil også inddrage erfaringerne fra arbejdet som demensfaglig rådgiver i Københavns Kommune, og hvordan ergoterapeuter kan bidrage til øget kvalitet i de tværsektorielle forløb for mennesker med demens.

Denne del af parallelsessionen foregår ved Lotte Kofoed Hansen, ergoterapeut og demensfaglig rådgiver, Københavns Kommune.

Sesseionen er Arrangeret i samarbejde med EFS Geriatri og Gerontolog.