God praksis for sagsbehandling af hjælpemidler til udlån - Sagsbehandlermappe - Guldborgsund kommune
Denne Sagsbehandlermappe er blevet til i forbindelse med praksisprojekt støttet af Ergoterapeutforeningen.
Praksisprojektet ”God praksis for sagsbehandling af hjælpemidler til udlån” er gennemført i Guldborgsund kommunes myndighedsafdeling for hjælpemidler i tiden 2013-2016. Afdelingen består af en leder, 11 sagsbehandlende terapeuter, 2 kontinenssygeplejersker samt 2 sagsbehandlere på området for kropsbårne hjælpemidler. Praksisprojektet har udelukkende omfattet de sagsbehandlende terapeuter.
Praksisprojektet tager udgangspunkt i følgende problemstillinger: Ergoterapeuterne har forskellige tilgang til: - Hvordan sagsbehandlingen gennemføres og dokumenteres - Hvornår undersøgelsesredskaber bruges og i så fald hvilke - Hvordan borgerens rettigheder sikres, og i hvilket omfang borgeren inddrages i sagsbehandlingen.
Det overordnede formål med praksisprojektet har derfor været at udvælge og tilpasse samt implementere en ergoterapeutisk praksismodel, herunder at udarbejde konkrete retningslinjer for sagsbehandling af hjælpemidler til udlån.
Med ensartet praksis forventer terapeuterne: - Ensartethed og en systematik i sagsbehandlingen - At opleve højnet faglighed - At opleve øget arbejdsglæde - At yde et ensartet serviceniveau - Øget fokus på inddragelse af borgeren i sagsbehandlingen - Sikring af borgerens rettigheder - At beslutninger bliver truffet i henhold til evidensbaseret viden.
Projektet har sit udgangspunkt i arbejdsprocesmodellen CPPF og referencemodellen CMOP-E. Dette valg begrundes i, at anvendelsen af det evidensbaserede canadiske materiale sikrer borgerinddragelse og ligeledes sikres, at de betydningsfulde faktorer inddrages i hjælpemiddelformidlingen.
Sagsbehandlermappen indeholder det skriftlige materiale, som er udfærdiget i forbindelse med praksisprojektet. Desuden baggrundsmateriale i form af praksismodellen CPPF samt referencerammen CMOP-E. Sagsbehandlermappen vil være tilgængelig elektronisk, så den i hverdagen kan bruges som opslagsværk i forbindelse med sagsbehandlingen.
Da hverdagen og vilkårene i en Myndighedsafdeling skifter hen over tid, vil der løbende være behov for tilpasninger af det skriftlige materiale og ligeledes tilpasninger og tilføjelser til retningslinjerne.