Implementering af AMPS i borgerforløb i Træningsafdelingen, Svendborg Kommune
Formål med projektet
At implementere AMPS for at skærpe ergoterapeuternes aktivitetsfokus i genoptræningsforløb i forhold til observation, intervention og dokumentation.
At anvende AMPS i den ergoterapeutiske arbejdsproces for at styrke faglighed, både over for borgeren og i det tværfaglige samarbejde, således at ergoterapi er en synlig intervention.
Mål med projektet
Ergoterapeuter anvender AMPS i deres observation af borgernes aktivitetsproblemer, således at aktivitetsfokus og faglighed skærpes
Ergoterapeuter i træningsafdelingen i Svendborg Kommune indgår fagligt styrket og synlige i borgerforløb og i det tværfaglige samarbejde
Der udarbejdes en fælles ergoterapeutisk dokumentationspraksis efter anvendelse af AMPS og ADL-observation.
Resultater
AMPS er i løbet af dette projekt i høj grad blevet implementeret i ergoterapeuternes metode til at observerer borgerens aktivitetsproblematikker. Det har givet ergoterapeuterne et fælles redskab, mindset og sprog både internt og i videreformidlingen til tværfaglige samarbejdsparter både mundtligt og skriftligt.
Det har for største delen af ergoterapeuterne skærpet deres aktivitetsfokus og faglighed i forhold til observation, intervention og dokumentation, både monofagligt og tværfagligt. Det har givet en faglig styrkelse og synlighed i det tværfaglige samarbejde og AMPS bruges ikke kun til at tydeliggøre borgerens udførelsesproblemer, men også prioritering af hvilke opgaver, der ligger hos forskellige samarbejdsparter.
Der er dog potentiale for at implementere AMPS yderligere og i endnu flere borgerforløb i de forskellige teams, hvilket der ønskes at arbejdes videre med.