Implementering af OTIPM og AMPS – Kvalitetssikring af den ergoterapeutiske intervention
Resumé
Baggrunden for dette udviklingsprojekt blev skabt af et ønske om at øge det faglige indhold i vores ergoterapeutiske praksis i Ringsted Kommune. Formålet med dette projekt var derfor, at beskrive og afprøve et ergoterapeutisk holdtilbud baseret på OTIPM og effektmålt med AMPS.
Første del af projektet resulterede i beskrivelsen af et ni ugers aktivitetsbaseret ergoterapeutisk holdtilbud. Holdtilbuddet bestod af syv forskellige afgrænsede moduler med følgende indhold: Sundhed/organisation af tid, energi og aktivitet, Sociale relationer, Hjælpemidler og kompenserende tiltag, Ergonomi og forflytninger, Madlavning og måltid, Transport og aktivitet, Aktivitetsanalyse.
I henhold til at afprøve og evaluere effekten af det ergoterapeutiske holdtilbud, havde vi større udfordringer med at rekruttere deltagere end forventet. Det var således kun muligt at gennemføre holdet to gange, med løbende optag i perioden august 2013- juni 2014. I alt deltog 12 borgere i undervisningen og kun 10 af dem gennemførte hele forløbet inklusiv start og sluttest ved AMPS. Grundet organisatoriske omstruktureringer blev holdet herefter desværre lukket ned. I foråret 2015 forsøgte vi at opstarte holdet igen, men udfordringer med at samle deltagere oversteg ressourcerne og energien i undervisningen og holdet blev igen lukket.
Konklusionen er således, at vi har fået udarbejdet et brugbart og velbeskrevet ergoterapeutisk undervisningsforløb, der er bekrevet i afgrænsede moduler. Forløbet har skabt det ønskede fokus på det aktivitetsbaserede indhold i vores ergoterapeutiske træning af borgere. Det var en udfordring at finde deltager til et udelukkende ergoterapeutisk træningshold, men vi forestiller os at kunne gøre brug af modulerne i et fremtidigt tværfagligt holdtilbud