Hjem > Klientcentrering på tværs af sektorer

Klientcentrering på tværs af sektorer

Evaluering af praksispuljeprojekt

Betydningsfuld aktivitet

Målet med projektet er:

  • At få kendskab til den canadiske referenceramme og de tilhørende modeller for at kunne arbejde klientcentreret.
  • At ergoterapeuterne har fokus på patienters og borgeres betydningsfulde aktiviteter, og på hvordan vi finder vej til disse aktiviteter, så patienter, borgere og pårørende føler sig inddraget med deres specifikke ressourcer og derved igen får mulighed for at udvikle eller genskabe deres betydningsfulde aktiviteter i hverdagen.
  • At ergoterapeuterne sætter ind på at muliggøre betydningsfulde aktiviteter.
  • At forhandle og opstille målbare mål (evt. SMART) samt i genoptræningsforløbet løbende at forholde sig til mål og plan sammen med patient/borger.

Ved journalaudit, inden opstart af projektet, forsøgte vi at undersøge hvor klientcentreret ergoterapeuterne på Bornholm arbejdede.

Vi undersøgte, hvorvidt journalerne og genoptræningsplanerne indeholdt patientens/borgerens mål, samt hvorvidt terapeuterne forholdt sig til disse løbende igennem intervention og evaluering. Og ligeledes om de anvendte undersøgelsesredskaber blev nævnt i journalerne. Ved den afsluttende audit blev der tilføjet nogle spørgsmål, idet vi med vores nye viden kunne se, at det var vigtigt at efterspørge målforhandling og stillingtagen til betydningsfulde aktiviteter (Se bilag 2)
Der blev kigget på henholdsvis 20 håndkirurgiske, neurologiske og hverdagsrehabiliterende journaler på både hospital og i kommunen. (På hospitalet var det desværre ikke muligt at lave slut-audit på 20 neurologiske patienter grundet skift af IT-system. Det lykkedes kun at finde data på syv patienter)

Resultatet af den første audit viste for hospitalets vedkommende, at hverken mål – og herunder løbende revurdering af disse - eller undersøgelsesredskaber var synlige i journalerne. Ved den afsluttende audit forholder journalerne sig i høj grad til patienternes betydningsfulde aktiviteter. Der ses ligeledes fremgang vedr. at få sat mål for behandlingen og få forhandlet disse mål med patienten – dog primært indenfor neurologi.
For kommunens vedkommende ses der en fremgang i at få sat mål for behandlingen. Første audit målte desværre ikke på hvorvidt målene var forhandlet med pt., men det gør de i nogen grad nu. Journalerne i kommunen forholder sig i høj grad til pt.s betydningsfulde aktiviteter efter projektet. Se alle resultater i bilag 3.

Sidst opdateret
22.01.2018