Hjem > Vi kan lære af New Zealand

Vi kan lære af New Zealand

Ergoterapeut Pia Gilvad Nielsen modtog i 2016 Protac-legat og rejste til New Zealand for at møde sit faglige idol, Daniel Sutton. Med sig hjem fik hun en nuancering af ergoterapiens aktivitetsbegreb og en styrket tro på, at man som terapeut skal stoppe op og give sig tid til at forstå patientens situation.

Baggrund for studierejsen
Jeg arbejder I den superakutte intensive psykiatri og har derudover I mange år været klinisk underviser på Psykiatrisk Center Nordsjælland. Der er i psykiatrien bl.a. fokus på recovery, nedbringelse af tvang, sansemodulation og aktivitet. Protaclegatet, sammen med arbejdspladsens indstilling til formålet ,og det arbejde jeg laver, samt gode kollegaer, har givet mig muligheden for at jeg kunne foretage studierejsen til New Zealand i dec.16. Tak for det.

I 2012 og 2014 stiftede jeg bekendtskab med Daniel Sutton og hans doktorafhandling ”Recovery as refabrication of every day life” (2008), som jeg blev meget optaget af, idet afhandlingen og manden bag gjorde stort indtryk på mig og tilbød præcis det jeg savnede i at forklare min egen måde at arbejde med ergoterapi på, særligt i den akutte døgnpsykiatri. Da Daniel Sutton var i Danmark fortalte han desuden om sansemodulation i psykiatrien og i forbindelse med nedbringelse af tvang. Artikel: ”Optimizing arousal to manage aggression: A pilot study of 2 sensory modulation” (2013). Man sanser verden forskelligt alt efter hvilket aktivitetsengagementstilstand man befinder sig i, så at forbinde disse to områder går rigtig godt hånd i hånd.

Læs artiklen om, hvad hun fik ud af turen ved at klikke her.

Sidst opdateret
28.09.2017