Etf bekymret for forringelser på arbejdsmiljøområdet
Besparelserne rammer især den særlige, forebyggende indsats. Indsatsen har igennem en årrække haft fokus på ulykker, muskel-skeletbesvær og psykisk arbejdsmiljø.
– Det er de samme politikere, som forventer, at vi skal kunne holde til at være længere tid på arbejdsmarkedet. Det harmonerer på ingen måde med en kraftig nedskæring af Arbejdstilsynets ressourcer, siger Lene Barslund.
Som sundhedsfaglig organisation har Etf udarbejdet et notat med beskrivelse af de erfaringer, man har oparbejdet i AT i forhold til tilsynsindsatsen. Notatet omhandler desuden den særlige forebyggende indsats og de forventelige konsekvenser, en kraftig reduktion vil føre med sig.
Notatet er videregivet til LO, der har været i foretræde for beskæftigelsesministeren. Notatet er desuden sendt til MF, Lennart Damsbo-Andersen, der som arbejdsmiljøordfører for S har været i samråd med beskæftigelsesministeren om emnet. Dette samråd fandt sted den 10. november.
På tilhørerrækkerne sad en række repræsentanter fra faglige organisationer, også fra Etf.
Ministeren gav på samrådet udtryk for, at regeringen ikke ønsker at svække Arbejdstilsynet, og at man fortsat ønsker at opretholde et sikkert og sundt arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser.
Lennart Damsbo-Andersen har oplyst, at han ønsker, at beskæftigelsesministeren kommenterer det notat, som Etf har udarbejdet om problemstillingen.
- Det er vi selvfølgelig glade for i Etf. Om det har nogen indvirkning på regeringens beslutning, kan vi ikke sige noget om. Men vi har forsøgt at bidrage med fagligt velfunderede argumenter, som heldigvis er blevet set og brugt i den politiske proces, der lige nu kører på Christiansborg. Det er bedre for alle, at vi gør en forebyggende indsats, fremfor at lappe sammen på medarbejdere, der er kommet til skade eller er slidt ned i en for tidlig alder, siger Lene Barslund.
Hvis du ønsker at se, hvordan samrådet forløb, kan du finde det på Folketingets hjemmeside.