Hjem > Node > Min motivation er at hente ny viden til Danmark

Min motivation er at hente ny viden til Danmark

26. september 2017
Solveig Radut fik i dag overrakt Protac-legatet på 25.000 kroner, og det vil hun bruge på at implementere nye undersøgelsesredskaber i arbejdet med sanserne. Sensory Profile-redskabet er nemlig ikke altid tilstrækkeligt, mener hun og henviser til, at man i USA bruger flere undersøgelses- og observationsredskaber.
Protac-legatet
Solveig Radut fik i dag overrakt Protac-legatet på 25.000 kroner, og det vil hun bruge på at implementere nye undersøgelsesredskaber i arbejdet med sanserne. Solveig modtog legatet på Protacs temadag om sanseintegration i Odense. Legatet blev overrakt af Pia Christiansen, adm. direktør hos Protac og Lotte Lagoni, næstformand i Etf. Foto: Heidi Lundsgaard

Af Gitte Rebsdorf

Når man taler med Solveig Radut, er man ikke i tvivl.

Hun brænder for sansebearbejdning.

- Jeg VIL bare arbejde med det her. Sansebearbejdning er så elementært, og jeg kan ikke hjælpe mennesker ordentligt uden at have kroppen og sanserne med, siger hun et godt stykke inde i interviewet.

Hendes engagement i sansebearbejdning førte i dag til, at hun fik overrakt det såkaldte Protac-legat på 25.000 kroner, som giver ergoterapeuter mulighed for at efteruddanne sig inden for netop sanseområdet. Legatet blev overrakt på Odense Congress Center, og skal bruges til at hente ny viden til Danmark.

I USA er de mange skridt foran os i forhold til praksis og forskning. Det var ergoterapeut og psykolog Jean Ayres, der skabte teorien om sanseintegration, og anvisningerne for praksis kommer fra hendes hjemland.

- Jeg ved ikke på nuværende tidspunkt, om det bliver nødvendigt for mig at rejse derover. Måske kan jeg nøjes med et online kursus, siger Solveig Radut.

Hvad vil du bruge den nye viden til?

- Jeg vil dele den i form af foredrag, undervisning og kurser