Hjem > Aktuelt > Nyheder > Finanslov 2021 - i skyggen af corona: Flere ressourcer til de ældre, men hvor blev tværfagligheden af?

Finanslov 2021 - i skyggen af corona: Flere ressourcer til de ældre, men hvor blev tværfagligheden af?

7. december 2020
Regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har indgået aftale om finansloven for 2021.

Ifølge formand i Etf, Tina Nør Langager har corona-epidemien sat sit tydelige præg på årets finanslov. Et øget fokus på ældreområdet var også forventer og positivt. Det lader dog til at forligspartierne har overset, at ressourcer ikke kun handler om penge – men også om samarbejdet på tværs af fagligheder:

- Jeg ser med tilfredshed på, at der midt i en corona-tid er fundet ressourcer til at løfte ældreplejen. Det er tiltrængt. Jeg havde dog gerne set, at ressourcetilførslen havde et større fokus på at opruste den tværfaglige tilgang. De gode tilløb fra Ældretopmødet, med perspektiver om at ændre kulturen fra et opgavedrevet- til et inddragende borgerperspektiv med mere rehabilitering, kan jeg derfor være i tvivl, om bliver styrket med aftalen, siger formand for Etf Tina Nør Langager.

Hovedelementer i Aftale om finansloven for 2021 på ældreområdet:

Ældreplejen tilføres godt 2. mia. kr. i perioden 2021-2024 (Der afsættes 425 mio. kr. i 2021, 450 mio. kr. årligt i 2022-2023 og endelig 500 mio. kr. årligt fra 2024 og frem): Målsætningen med puljen er, at kommunerne ansætter flere medarbejdere i ældreplejen og samtidig arbejder for, at flere ufaglærte får muligheden for at tage en social- og sundhedsfaglig uddannelse.

Videnscenter for Værdig ældrepleje tilføres godt 22 mio. kr. årligt i perioden 2022-2023 til at videreføre Videnscenteret: Videnscenter for Værdig Ældrepleje understøtter kommunerne i at skabe mere værdighed i ældreplejen ved at tilbyde forskellige udviklingsforløb, rådgivning, formidling af viden mv.