Hjem > Aktuelt > Nyheder > Derfor vil jeg være ergoterapeut

Derfor vil jeg være ergoterapeut

8. februar 2016
22-årige Line Engedal Christensen vil gerne hjælpe andre. Inspirationen kommer fra hendes søster, fra folkedans og fra arbejdet med mennesker med udviklingshæmning og autisme.
Uddannelse
Line Engedal Christensen starter på ergoterapi-uddannelsen den 8. februar.

Af Sandra Holmgaard

Den 8. februar starter nye hold studerende på de syv ergoterapeutuddannelser. I Aarhus er én af de nye studerende 22-årige Line Engedal Christensen fra Randers. At valget faldt på ergoterapi, er næppe noget tilfælde.

Line er firling, og en af hendes tre søstre, Anne, er født multihandicappet.

- Min søster har fået en elkørestol og en talemaskine. Med kørestolen er hun blevet mobil, og med talemaskinen har hun fået mulighed for at kommunikere med os. Hun har fået både ben og stemme, siger Line med stor begejstring.

- Jeg har set, hvor stor betydning de rigtige hjælpemidler kan have for livskvaliteten, og det har givet mig så meget lyst til at uddanne mig og arbejde inden for det her felt, fortsætter hun.

Allerede masser af erfaring

Siden Line afsluttede HF har hun arbejdet som pædagogmedhjælper og vikar på en specialskole for børn med handicap, herunder autisme, på et bosted for voksne med udviklingshæmning, som handicaphjælper for to unge piger, den ene med autisme og den anden med cerebral parese efter en ulykke.

Og så har hun brugt sin personlige interesse for folkedans til at starte et ugentligt dansehold for voksne udviklingshæmmede sammen med sin søster Lisbeth.

- Både på skolen, på bostedet, til dans og med de to piger oplever jeg, at der gemmer sig noget mere i de her mennesker. Jeg bliver overrasket over, hvor meget de kan, når de føler sig trygge i omgivelserne og får den rigtige hjælp. Til dans får jeg at vide, at de glæder sig i en helt uge, og jeg kan se, at de synes, det er sjovt. Den livsglæde smitter, og derfor giver det bare så god mening for mig at blive ergoterapeut, siger hun.

En fremtid med børn med autisme

Hvad fremtiden bringer er svært at spå om, men lige nu er Line slet ikke i tvivl om, hvad hun gerne vil lave, når hun er færdiguddannet om tre et halvt år.

- På specialskolen har jeg haft en del at gøre med børn med autisme, og jeg synes, det er spændende at være med til at bygge nogle støttesystemer op til børnene og arbejde med at sænke stressniveauet, så de falder ned og trives i skolen. Så når jeg er færdiguddannet vil jeg rigtigt gerne arbejde med mennesker med autisme, siger hun.

Vil du også læse ergoterapi?

Uddannelsen foregår i enten Esbjerg, Holstebro, København, Næstved, Odense, Aalborg og Aarhus. Uddannelsesstederne holder åbent hus i perioden 25. februar – 3. marts. Du kan finde de specifikke datoer på uddannelsernes egne hjemmesider.