Hjem > Aktuelt > Nyheder > Håndbog om rehabilitering på ældreområdet

Håndbog om rehabilitering på ældreområdet

11. april 2016
Ny håndbogen om rehabilitering på ældreområdet er nu publiceret med titlen ”Håndbog i rehabiliteringsforløb på ældreområdet efter Lov om social service” og retter sig nu overvejende mod rehabilitering af ældre efter §83 a i Lov om social service.

- Vi har ventet meget længe på denne håndbog, som måske kommer lidt for sent i forhold til hvor langt, man allerede er kommet med hverdagsrehabilitering i kommunerne. Når det så er sagt, så mener jeg, at håndbogen har et fornuftigt afsæt i rehabiliteringsparadigmet og indeholder mange gode afsnit, som også ergoterapeuter har bidraget til, siger Etf’s formand Tina Nør Langager og fortsætter - Nu skal der følges op med kompetenceudvikling, tværfaglige netværk og evaluering og det giver projektet et meget solidt fundament at stå på. Ergoterapeuter har længe haft et godt velfungerende netværk med meget høj grad af deltagerengagement ved arrangementer og viden herfra kan nu tilføjes en ekstra dimension.

Kort om håndbogen

Håndbogen er del af et satspuljeprojekt, der har til formål at understøtte kommunernes arbejde med at gennemføre rehabiliteringsforløb på ældreområdet, så ældre borgere får mulighed for at genvinde funktionsevne, blive mere selvhjulpne og opnå tryghed ved at leve et uafhængigt liv.

Håndbogen er også udkommet med en opdateret litteratursøgning udført af Aalborg universitet. Der er anvendt samme søgestrategi som i den første udgave. Der er tillige afsat  4.4 mio. til kompetenceudvikling. Forløbsansvarlige (4 dage) og myndighedspersoner (2 dage). Kompetenceforløbene begynder sidst på foråret 2016.

Netværk for projekt- og mellemledere

Sundhedsstyrelsen igangsætter nu også regionale ERFA-netværk for projektledere og mellemledere, der har ansvar for rehabilitering med start maj 2016, og som styrelsen vil supportere i det første års tid. Desuden bliver der iværksat temadage på SOSU-skolerne.

Der er afsat 2.9. mio. til implementering til kommunerne med start maj / juni 2016. Evaluering er i gang og der bliver indsamlet data i Slagelse og Syddjurs kommune. SFI er evaluator. Evalueringsrapporten skulle blive klar sidst i 2016.

Du finder mere information om de anbefalede redskaber fra håndbogen her