Hjem > Aktuelt > Nyheder > #fmdk: Kickstarter til refleksion

#fmdk: Kickstarter til refleksion

17. juni 2017
40 medlemmer havde benyttet muligheden for at komme en tur til solskinsøen og opleve Folkemødet indefra, da Ergoterapeutforeningen havde arrangeret en éndags tur til Bornholm.
Folkemøde 2017
Det er en god mulighed for at få øjnene op for nye, spændende problemstillinger, som man ikke lige møder og forholder sig til i hverdagen, siger Rikke Rimmen (tv.), der var taget med Etf's medlemsbus til Folkemødet i selskab med medstuderende Anne Tandrup Esbensen. Foto: Etf

Af Lasse Ægidius Qvist

Solen bagte over Folkemødet og det nordlige Bornholm, da en busfuld glade og forventningsfulde medlemmer i formiddags ankom til Allinge. De havde mulighed for selv at tilrettelægge deres dag, som de ønskede.

Og der var rigeligt med arrangementer i alle afskygninger af slå sig løs på. Debatter og oplæg om næsten alt mellem himmel og jord, og noget af det sværeste var at vælge fra og til.

Rikke Rimmen og Anne Tandrup Esbensen læser sammen på modul 6 på Metropol i København. De havde begge valgt at tage imod tilbuddet om at komme til Folkemødet, og altså for en dag skifte storbyen ud med klipper og sol over Gudhjem. Og turen var en ubetinget succes.

- Der er så mange arrangementer, at det næsten kan være svært at vælge. Det er en god mulighed for at få øjnene op for nye, spændende problemstillinger, som man ikke lige møder og forholder sig til i hverdagen, siger Rikke Rimmen. Og Anne Tandrup Esbensen stemmer i:

- Man får mulighed for at tage stilling og forholde sig til emner, man ikke tænker over i hverdagen. Det kickstarter nogle refleksioner, og det er jo noget af det, der er særligt og vigtigt ved Folkemødet.

De to studerende havde blandt andet været til et oplæg om forebyggelse af vold i psykiatrien, men de havnede også – helt ved et tilfælde – midt i en debat om, hvordan hjemvendte soldater kan klare deres liv efter hæren.

- Det foregik i folk og tros telt. De mennesker har brug for at skabe noget meningsfuldt i deres liv. Det kunne vi som ergoterapeuter jo bidrage til, tænker jeg. Det var sjovt at blive overrasket på den måde, siger Anne Tandrup Esbensen.

Oplæg med Brinkmann og is med formanden

Klokken 14.15 var de 40 medlemmer fra bussen inviteret på en is med formanden foran Det Fælles Sundhedstelt.

To af dem var kollegaerne Gitte Koolman og Maria Møllegaard. De arbejder med arbejdsrehabilitering på hjerneskadeafdelingen på CSU i Holbæk. De var glade for at have fået muligheden for at komme over og snuse lidt til Folkemødet.

- Det er et glimrende tilbud, så vi ville selvfølgelig godt støtte op om fællesskabet. Vi er begge fagligt engagerede, og så er det jo bare en god lejlighed til at få en finger på pulsen i forhold til, hvad der foregår på arbejdsrehabiliteringsområdet, siger Gitte Koolman.

Især et oplæg med psykologen Svend Brinkmann havde givet genklang hos de to ergoterapeuter. Han havde talt om, hvordan det accelererende samfund, som han kalder det, kan gøre det vanskeligt at leve meningsfyldte liv.

- Hans pointe er jo blandt andet, at folk generelt skal blive bedre til at sige nej og sige fra. Mange af de mennesker, vi arbejder med, kommer med en historie med meget stress eller er sårbare, og for dem kan det være godt at arbejde med, at de skal blive i stand til at sige fra overfor arbejdsplads og omgivelser. Det kan faktisk være en fordel at gå glip engang imellem, for så giver man mere plads til fordybelse i det, der egentligt er væsentligt. Det er da helt klart noget, jeg tager med mig hjem herfra, siger Maria Møllegaard.