9. nov 2021 KL 17:20

International hæder til to nye kandidater

​Ergoterapeuterne Mille Huglstad og Isabell Halvorsen er netop blevet hædret med den internationale Wilcock Award for Emerging Authors-pris for deres første videnskabelige artikel. Artiklen handler om sexarbejderes oplevelse af mening og bygger på Mille og Isabells kandidatspeciale, som de tidligere har modtaget Ergoterapeutforeningens kandidatpris for.
Skribent: 
Susanne H. Knudsen
Foto: 
Privat

I første uge af november tikkede en besked ind i mailboksen hos ergoterapeuterne Mille Huglstad og Isabell Halvorsen. Det var en af den slags beskeder, de lige måtte tjekke en ekstra gang, men den var god nok: Det internationale tidsskrift Journal of Occupational Science havde kåret de to nyuddannede kandidater i ergoterapi som vindere af prisen Wilcock Award for Emerging Authors for deres første videnskabelige artikel, “Some of us actually choose to do this: The meanings of sex work from the perspective of female sex workers in Denmark”. Artiklen blev publiceret i oktober 2020 og bygger på deres kandidatspeciale fra samme år.

- Vi var begge overvældede, stolte og beærede over at vinde. Det var en kæmpe overraskelse, fortæller Isabell Halvorsen.

Et fagligt skulderklap

Det er dog ikke første gang, de to ergoterapeuter får anerkendelse for deres arbejde. I marts modtog de nemlig Ergoterapeutforeningens Kandidatpris 2020 på 15.000 kroner.

- Det var et kæmpe skulderklap med den faglige anerkendelse, vi fik, da vi vandt kandidatprisen, og nu får vi så også international anerkendelse. Det er i sig selv fedt. Men det betyder nok også noget ekstra for os, fordi det er et kontroversielt emne, vi tager op, forklarer Isabell Halvorsen.      

Fokus på sexarbejderes oplevelse af mening

I specialet og den efterfølgende tidsskriftsartikel har Mille Huglstad og Isabell Halvorsen valgt at gå nye veje og undersøge, hvordan kvindelige sexarbejdere oplever og beskriver mening, når de engagerer sig i sexarbejde.

- Det er et spændende grænseland at arbejde med tabuer. Der er stærke følelser og mange fordomme i forhold til sexarbejde. På den måde har det også været spændende at advokere for mennesker, der er stigmatiserede, siger Isabell Halvorsen og tilføjer, at det også har været interessant at bidrage til at belyse, hvad aktivitetsvidenskaben kan.

Efter den seneste anerkendelse har Isabell fået blod på tanden i forhold til at forskere yderligere og evt. på sigt søge en ph.d.-stilling.

- Vi har knoklet hårdt for denne artikel, og det er fedt at se, at det blomstrer. Samtidig har det været superspændende at få lov til at fordybe sig i et meningsfuldt emne. Det kunne være interessant at gå videre med i fremtiden, siger hun.

Læs mere