Birgitte Weber tager udgangspunkt i de privatpraktiserendes forhold, når hun deltager på årets Folkemøde. Birgitte Weber tager udgangspunkt i de privatpraktiserendes forhold, når hun deltager på årets Folkemøde.
10. jun 2015 KL 15:42

#fmdk: Til kamp for den private praksis

Privatpraktiserende ergoterapeuter er en udsat gruppe, mener Birgitte Weber, der dels er ansat som børneterapeut i Høje Taastrup Kommune og dels har sin egen private praksis, hvor hun tilbyder stimulastik og rideterapi. Og det er netop de private ergoterapeuter, som hun vil sætte på dagsordenen, når hun skal med Ergoterapeutforeningen til årets Folkemøde på Bornholm.
Skribent: 
Mette Wallach
Foto: 
Henrik Frydkjær

- Jeg har tænkt mig at kæmpe for bedre vilkår for privatpraktiserende. Det interesserer mig meget, siger hun og forklarer, at det især er den økonomiske barriere på området, som hun vil forsøge at nedbryde.

- Det store problem for ergoterapeutiske behandlinger er, at folk selv skal betale af egen lomme. Her er vi noget anderledes stillet end for eksempel fysioterapeuter, der er under den offentlige sygesikring. Det afholder rigtig mange fra at gå i en ergoterapeutisk behandling, siger Birgitte Weber og fortæller, at hun ofte støder på problemet i sin egen hverdag som privatpraktiserende.

- Det første, folk ofte spørger om, er tilskudsmuligheder, og om jeg kan hjælpe dem med at få støtte. Jeg laver både stimulastikhold og rideterapi, og det er især ved rideterapi-forløbene, som koster mere, at der bliver spurgt til tilskud. Det er jo dyrt, når man skal betale det hele selv, og der har fysioterapeuter, som også laver rideterapi, nogle helt andre muligheder, siger Birgitte Weber.

Et stort program

Da Birgitte Weber var med på Folkemødet sidste år med Ergoterapeutforeningen, kom det bag på hende, at der var så mange debatarrangementer og oplæg, man kunne deltage i.

- Jeg blev overrasket over programmets størrelse på en positiv måde. Der var alt, hvad man kan forestille sig at debattere. Jeg så blandt andet nogle debatter om psykiatri og dyrevelfærd. Og hvis der er noget, der virkelig interesserer mig i år, vil jeg være en aktiv spiller i nogle af debatterne, siger hun og fortæller, at programmet i år blandt andet byder på emner som folkeskolen, udkanstdanmark, sundhedsvæsenet og bæredygtighed. Dem vil hun opsøge.

Sidste år oplevede Birgitte Weber en stemning af fællesskab på Folkemødet, og hun fik en følelse af, at man kommer tættere på beslutningstagerne. Derfor ser hun frem til, at hun kan sætte privatpraktiserende ergoterapeuter på dagsordenen.

-Dagen vil blive optimal for mig, hvis jeg kunne komme ind på det, siger hun.

Mere fra Folkemødet